2024. május 17. - Paszkál

OVB: másfél órával kitolódik a kampánycsend

Egy-másfél órával kitolódik a kampánycsend, addig exitpoll-eredményeket sem lehet közzétenni - jelentette be Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság elnöke az Országos Választási Központban vasárnap este negyed 8-kor kezdődött rendkívüli sajtótájékoztatóján.
2010. április 11. vasárnap 19:30 - HírExtra
Szigeti Péter közölte: ez azt is jelenti, hogy jóval magasabb feldolgozottság mellett érkeznek meg az első tájékoztató adatok a szavazókörökből.

Az OVB elnöke emlékeztetett rá: néhány szavazókörben - ahol az igazolással szavazók adhatják le voksukat - az igazolással szavazók nagy száma miatt elhúzódik a szavazás, vagyis 19 órakor, amikor a szavazóköröket be kellett volna zárni, még várakoztak állampolgárok, akik nem tudták leadni voksukat.

Felidézte: az OVB délutáni állásfoglalása értelmében a sorban álló jogosultaknak is biztosítani kell, hogy élhessenek a szavazati jogukkal.

Ennek következményeként a kampánycsend intézménye kitolódik. Az Országos Választási Iroda nem kezdte el 19 órakor az adatok közlését, azzal meg kell várni, amíg az érintett 2-3 szavazókörben 1-1,5 óra múlva befejeződik a szavazás - mondta, hozzátéve, hogy addig exitpoll-eredményeket sem szabad közzétenni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását