2024. május 10. - Ármin, Pálma

Demszky: Budapestnek kell megakadályoznia a Jobbik térnyerését

Budapest akadályozta meg, hogy a Jobbik a második legnagyobb pártként kerülhessen be az Országgyűlésbe - mondta kedden Brüsszelben az MTI tudósítójának Demszky Gábor, a főváros főpolgármestere.
2010. április 13. kedd 20:25 - HírExtra
Demszky az EU mellett működő Régiók Bizottsága által szervezett konferencián tartózkodott Brüsszelben. Az országgyűlési választások vasárnapi első fordulójának eredményeit kommentálva azt mondta: a választási eredmény megmutatta, hogy "a főváros más", mint az ország többi része. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az LMP-nek Budapesten sikerült megelőznie a Jobbikot.

Budapesten a Lehet Más a Politika listája 12,81 százalékot szerzett, és így elhódította a harmadik helyet a 10,84 százalékot szerző Jobbiktól.

Az MTI azon kérdésére, vajon lát-e esélyt arra, hogy az LMP megjelenít majd liberális értékeket a törvényhozásban, Demszky azt válaszolta, hogy liberális, demokrata, illetve zöld értékeket egyaránt képviselhet az LMP, de szerinte egyelőre nem lehet pontosan megítélni, milyen politikai magatartást tanúsít majd ez az új parlamenti tényező.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását