2024. május 9. - Gergely

Munkacsoportba tömörül a Fidesz lobbija

Somogyi frakciótársaival munkacsoportot hozna létre, s közösen lobbizna a megyéért a választáson egyéni mandátumot szerzett Heintz Tamás, Kaposvár fideszes országgyűlési képviselője.
2010. április 22. csütörtök 13:47 - HírExtra
Az együttműködést szorgalmazó politikus a felhívásával levélben fordult a megye hat választókerületében a Fidesz-KDNP jelöltjeiként egyéni mandátumot szerzett, valamint a területi listáról a polgári oldal képviseletében bejutott három képviselőhöz.

Heintz Tamás a képviselőtársakhoz írt levél kapcsán az MTI-nek csütörtökön úgy fogalmazott: a kezdeményezésének célja, hogy az új parlamentben közösen képviseljék a somogyiak érdekeit, és ennek érdekében mielőbb alakítsanak egy rendszeresen találkozó és ülésező, javaslatokat kidolgozó munkacsoportot, "amely szeme előtt elsősorban megválasztóit, a somogyi embereket tartja és segíti a következő évek során".

Kaposvár országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy április 11-én "a somogyi választópolgárok bizalmából" kilenc képviselő jutott a Fidesz-KDNP szövetség színeiben mandátumhoz a következő országgyűlésben.

"A kilenc képviselő, ha kellően együttműködik, jelentős erő lehet a több százezer somogyi polgár ügyeinek vitelében" - hangsúlyozta Heintz Tamás. Hozzátette: sok a közös feladat is, amelyek sorából kiemelte a közbiztonságot, az egészségügyet és a szociális ellátást.

Megjegyezte: vannak olyan somogyi feladatok is - így például a vasúti közlekedés korszerűsítése, a fő közlekedési útvonalak újjáépítése, a Balaton, a Zselic, Belső-Somogy, vagy a Dráva vidéke turisztikai fejlesztései -, amelyek együttes fellépés esetén hatékonyabban képviselhetőek.

Heintz Tamás közlése szerint képviselőtársai kedvezően fogadták a felhívását. Az új parlament megalakulása után, az első frakcióülést követően a Fidesz-KDNP somogyi képviselőiből álló munkacsoportot is létrehozzák, amely az elképzelések szerint havi rendszerességgel egyeztetne a megyét érintő kérdésekben - mondta a politikus.

Az országgyűlési képviselő-választás első fordulójában Somogy megye mind a hat egyéni választókerületében eredményes volt a voksolás, a Fidesz-KDNP jelöltjei nyerték el a mandátumokat, így április 25-én a megyében már nem kell megtartani a második fordulót.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását