2024. május 19. - Ivó, Milán

Botrányok hullámain új világbajnokot avattak

Az ausztrál Neil Robertson nyerte a Sheffieldben rendezett snooker-világbajnokságot, miután a fináléban legyőzte a korábbi bajnok Graeme Dottot. A 28 éves játékos - akinek vasárnap született meg első gyermeke - 18-13-re nyert a kedd hajnalban véget ért mérkőzésen, és sikeréért 250 ezer fontot kapott.
2010. május 4. kedd 09:56 - HírExtra
"Csodálatos érzés világbajnoknak lenni, különösen egy ilyen mérkőzés után - mondta a finálét követően Robertson, aki 1980 óta az első olyan világbajnok, aki nem a brit szigetekről származik. - A döntő előtt és alatt is óriási volt a nyomás, szinte hihetetlen légkör alakult ki."

A világbajnokság döntőjét beárnyékolta a vasárnap délelőtt, közvetlen a finálé kezdetét megelőzően kirobbant bundabotrány, amelyet a News of the World című, legnagyobb brit bulvárlap robbantott ki, nyilvánosságra hozva, hogy a tavalyi győztes, háromszoros vb-első John Higgins bundázott, 300 ezer euróért vállalta négy jövőbeni játszma elvesztését.

Higgins versenyzési jogát azonnal felfüggesztette a sportág nemzetközi szövetsége, menedzsere, Pat Mooney pedig lemondott tagságáról a profi biliárd- és snookerjátékosok világszövetségének (WPBSA) igazgatóságában.

"Nagyon meglepett a hír, ugyanakkor nem ismerem a részleteket, ezért nem szeretném kommentálni a dolgot" - adott diplomatikus felelet az új vb-első a Higgins-botránnyal kapcsolatos kérdésre..
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását