2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A Fidesz rendkívüli intézkedésekre készül

A Fidesz szerint Magyarország továbbra is gazdasági vészhelyzetben van, erre a legfrissebb gazdasági adatok újabb bizonyítékot szolgáltatnak, a gazdasági összeomlás megakadályozásához rendkívüli intézkedésekre lesz szükség.
2010. május 17. hétfő 19:21 - HírExtra
Szijjártó Péter, a párt szóvivője ezt az államadósság mértékéről és az építőipari termelésről hétfőn közzétett adatokra reagálva írta az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az MNB hétfőn azt közölte, hogy az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága a GDP 79,6 százaléka volt 2010 első negyedévének végén.

Az államadósság tovább nőtt - olvasható a Fidesz szóvivőjének közleményében. Mint Szijjártó Péter felidézte, a Fidesz-kormány 2002-re ezt az arányt 50 százalék közelébe vitte le.

Az építőipar továbbra is mélyrepülésben van - tette hozzá -, a termelés több mint 10 százalékkal csökkent az egy évvel ezelőttihez képest.

A Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint az építőipari termelés volumene 2010 márciusában a kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva is 5,8 százalékkal csökkent a 2009 márciusihoz képest, kevésbé, mint februárban, amikor 10,1 százalékkal esett vissza.

Szijjártó Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy éppen az építőipar az az ágazat, amely a magyar gazdasági fejlődésnek és a foglalkoztatás növelésének motorja lehetne. Mint mondta, "a ma közzétett adatok tehát arra késztetik a nemzeti ügyek kormányát, hogy - az elszámoltatás mellett - a gazdasági összeomlás megakadályozását tartsa elsődleges és legsürgetőbb céljának; ehhez rendkívüli intézkedésekre lesz szükség".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását