2024. június 2. - Kármen, Anita

Jogszerűtlenül járt el a Malév Oszkó szerint

A Malév által a volt fő tulajdonosnak, az orosz érdekeltségű AirBridge-nek vállalt viszontgarancia vállalása jogszerűtlen volt, vizsgálják a felelősség kérdését - mondta Oszkó Péter ügyvezető pénzügyminiszter a gazdasági és informatikai bizottság alakuló ülésén.
2010. május 19. szerda 12:52 - HírExtra
A Pénzügyminisztérium csak idén február 10-én szerzett tudomást a garanciavállásról, aminek a Malévnál a könyvviteli elszámolásban nem volt nyoma. Az államra közvetlenül nem jelent terhet a garancia. Oszkó Péter az ülés után az újságíróknak azt hangsúlyozta: tisztázatlan, hogy a vádak kivel szemben állnak fenn.

A bizottsági ülésen az ügyvezető pénzügyminiszter arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a 32 millió eurós viszontgaranciánál nagyobb annak a garanciának az összege, amit a Malév mint magáncég vállalt az orosz állami Vnyesekonombanknál. A Malév ebben az ügyben kedvezőbb helyzetben van, mert a garanciát a Vnyesekonombank akarja beváltani - fűzte hozzá Oszkó Péter.

A 32 millió eurót a február 26-án született magyar-orosz megállapodásban korlátozták ekkora összegre, azzal a kitétellel, hogy a kifizetést a Malév a bíróságon visszakövetelheti.

A magyar és az orosz kormány február 26-án állapodott meg a Malév további sorsáról. A magyar állam tőkeemeléssel és adósságok tőkévé konvertálásával 95 százalékos tulajdonhoz jutott a légitársaságban, míg a korábbi tulajdonos, az AirBridge, amelynek 49 százalékos tulajdonosa a Vnyesekonombank 5 százalék részesedést tudhat magáénak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását