2024. május 16. - Mózes, Botond

Mesterházy: a Fidesz lejtőre taszította a forintot

Mesterházy Attila szerint azok a nyilatkozatok, amelyeket fideszes politikusok tettek az elmúlt napokban, megrendítették, és lejtőre taszították a forintot.
2010. június 4. péntek 16:49 - HírExtra
Mesterházy Attila pártjának a trianoni békekötés évfordulóján tartott budapesti megemlékezése után újságíróknak azt mondta: a tőzsdén zajló és a forinttal történő eseményekkel kapcsolatban az a kérdés merül fel bennük, hogy dilettánsokról vagy spekulánsokról van szó.

Kifejtette: a fideszes politikusok nyilatkozatai megrendítették, lejtőre taszították a forintot. (Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke csütörtökön a Napi Gazdaság debreceni konferenciáján azt mondta, a cél most a közvetlen államcsőd elkerülése.)

Nincsenek csontvázak a magyar költségvetésben, Magyarország nincs csődközeli helyzetben - jelentette ki Mesterházy Attila, hozzátéve, hogy ha nem hisznek a Pénzügyminisztérium számainak, akkor használják a Magyar Nemzeti Bank vagy a Költségvetési Tanács jelentéseit.
Azokból is az derül ki - folytatta -, hogy Magyarország sikeresen vészelte át a válságot.

"Természetesen még válságkörülmények között vagyunk, ezért a kormánynak nagyon oda kell arra figyelnie, hogy azokat az eredményeket, amiket eddig elértünk, azokat ne rombolják le egyik pillanatról a másikra" - fűzte hozzá.

Mesterházy Attila pártja nevében arra szólította fel a kabinetet, hogy a lehető legrövidebb időn belül mondja meg, mit akar tenni a gazdaságpolitikát illetően, és számoljon be Orbán Viktor kormányfő arról, "zárt ajtók mögött" miről beszélt José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével, mi az, amiben partner az Európai Központi Bank, valamint az Európai Unió, és mi az, amiben nem.

Mesterházy Attila szerint ha spekulációról van szó a forinttal, illetve a tőzsdével összefüggésben, akkor még rosszabb a helyzet. Közölte: reméli, senki nem a saját bankszámláját vagy éppen a pártkasszáját akarja ezzel a spekulációval feltölteni.

A frakcióvezető ezzel kapcsolatban arra kérte a PSZÁF-ot, ellenőrizze, történnek-e nem szokványos kötések a tőzsdén, amelyekből arra lehet következtetni, hogy bárki is erre a helyzetre spekulálna akár az országon belül, akár az országon kívül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását