2024. május 17. - Paszkál

Újabb bankok mentek csődbe

Három bank jelentett csődöt a héten az Egyesült Államokban, az idén bezárt bankok száma így 81-re emelkedett. A Mississippi állambeli First National Bank, az Illinois állambeli Arcola Homestead Savings Bank és a nebraskai TierOne Bank irányítását az állami betétbiztosítási alap (FDIC) veszi át.
2010. június 6. vasárnap 11:39 - HírExtra
A betétesek kártalanítása több mint 300 millió dollárba kerül. Az alapnak az idei első negyedévben 20,7 milliárd dollár vesztesége keletkezett a bankcsődök finanszírozásából - áll a DowJones hírügynökség vasárnapi jelentésében.

A csődbe jutott bankokat az FDIC szanálja, majd vevőt keres rájuk, többnyire sikerrel. A betéttulajdonosok vagyonát számlánként 250 ezer dollárig (60,2 millió forintig) biztosítja az alap.

Tavaly 140 bank jelentett csődöd az Egyesült Államokban. Legutóbb 1992-ben volt ennyi bankcsőd, és az FDIC előrejelzése szerint a hullám az idén tetőzik.

A betétbiztosítási alap a tartós ingatlanpiaci válság miatt várható nehézségekre hivatkozva májusban 775-re emelte az úgynevezett problémás bankok számát. Tavaly év végén 702 pénzintézet volt az FDIC listáján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását