2024. május 5. - Györgyi

Matolcsy kőbe véste

Bár a pénzügyi szektortól várt 200 milliárd forint kőbe vésett szám, a bankokkal köthető olyan megállapodás, hogy a hitelportfóliók tisztuljanak és a hitelezési tevékenységük bővüljön - mondta Matolcsy György a Figyelőnek adott interjújában.
2010. június 16. szerda 18:33 - HírExtra
A Bankszövetséggel tárgyaló nemzetgazdasági miniszter, aki a pénzügyi szektortól várt 200 milliárd forint összegről kíván megállapodni, elmondta: a bankrendszer, s egyúttal az egész gazdaság jövőjét meghatározó kérdések között van a devizahiteles probléma rendezése, amelynek az egyik technikája a National Asset Management Company (nemzeti vagyonkezelő) típusú társaság létrehozása.

A rossz adósok köre már 900 ezer körüli, de ebből 100 és 300 ezer közötti lehet azon családok száma, akik a bankok számára rossz portfóliót, a politika szempontjából bajba jutott szavazókat, a gazdaságpolitikának pedig egy olyan zárt rendszert jelentenek, ahonnan sem a várt fogyasztás, sem a beruházások, sem az otthonteremtés, sem a gyermekvállalás felé nem vezetnek utak. Tehát a probléma megoldása a bankrendszernek ugyanolyan fontos, mint a politika vagy a kormány számára.

Az interjúban Matolcsy György közölte: a 29 pontos akcióprogram lényege, hogy a kormány 320-360 milliárd forint körüli gazdasági, pénzügyi programról döntött, amelynek két ága az államháztartás stabilizálása és a növekedés erősítése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását