2024. május 19. - Ivó, Milán

Vihar: többszáz riasztásuk volt a tűzoltóknak

A tűzoltóságoknak a viharos időjárás miatt országosan 462 alkalommal kellett kivonulniuk műszaki mentés, vízszivattyúzás miatt - tájékoztatta a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-t.
2010. június 21. hétfő 11:40 - HírExtra
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 80, Békés megyében 67, Nógrád megyében 50, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 49, míg Bács-Kiskun megyében 43 esetben kellett károkat elhárítani - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tíz településen okozott károkat a kora esti órákban lehulló nagy mennyiségű csapadék. Tornyospálcán három embernek kellett a vihar miatt elhagynia otthonát.
Kisvárdán egy elektromos vezeték megsérült, amit az áramszolgáltató rövid idő alatt helyreállított.
A közlés szerint Pest megyében három település - Cegléd, Abony, Törtel - szenvedett jelentős viharkárt. A nagy mennyiségű csapadék miatt folyamatos vízszivattyúzáshoz riasztották a tűzoltókat. Személyi sérülésről nem érkezett bejelentés.

Nógrád megyében hétfő reggelig 66 embert kellett ideiglenesen kitelepíteni.Endrefalván 150-160 lakóházat veszélyeztetett a víz, 30 embert kellett ideiglenesen a helyi közösségi házba elhelyezni. Nagylócon három házat veszélyeztetett a víz, hét embernek kellett elhagynia otthonát. Nógrádmegyeren egy vályogház összedőlt, 10 ember ideiglenesen a rokonaikhoz költöztek.
Szalmatercsen három házat veszélyeztetett a víz, kilenc embert kellett kitelepíteni. Béren két embert a tűzoltók menekítettek ki a víz miatt veszélyeztetett otthonukból.

Ecsegen mintegy 60-80 házat veszélyeztetett a víz, itt három ember telepítettek ki. Csónakkal további 20-25 embert kellett a tűzoltóknak kimenekíteni. A települést áramtalanították, mert a transzformátorok víz alá kerültek. Szécsényben 30 fővel védekeztek az egyik megáradt patak partján.

Terény, Kisgécen és Alsótold településeken homokzsákos védekezést folytattak. Kisgécen öt embert kellett kitelepíteni. Mihálygerge és Egyházasgerge településeken fennakadások voltak az áramszolgáltatásban a vihar miatt - zárul a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását