2024. május 17. - Paszkál

Lemondott polgármesterségéről a miniszter

Lemondott polgármesteri és képviselői megbízatásáról Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a karcagi képviselő-testület keddi ülésén. A lemondás oka az összeférhetetlenség, polgármester ugyanis nem lehet a kormány tagja. Fazekas Sándort május 29-én nevezték ki vidékfejlesztési miniszterré.
2010. június 22. kedd 20:01 - HírExtra
A leköszönő fideszes városvezető úgy fogalmazott, mindig azt tartotta szem előtt, azt kell csinálni, ami a karcagiaknak fontos. Közölte, budapesti munkahelye ellenére "karcagi marad", és nem is akar onnan elköltözni.

Fazekas Sándort 1990-ben választották meg polgármesternek, s további négy helyhatósági választáson is elnyerte a helyi polgárok bizalmát. Az elmúlt húsz évben a városban újjáépítették a kórházat, megszépült a belváros, korszerűsítették a strandfürdőt, szennyvíztisztító épült, a megüresedett katonai laktanyát pedig ipari parkká alakították át.

A képviselő-testület Fazekas Sándor lemondását elfogadta, a polgármesteri feladatokat a 2010-es helyhatósági voksolásig ellátó alpolgármesterré a fideszes Dobos Lászlót választották meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását