2024. április 28. - Valéria

A vidékfejlesztési tárcánál már megkezdődött az átadás-átvétel

A két tárca összeolvadásából megalakult Vidékfejlesztési Minisztériumban már megkezdődött az átadás-átvétel folyamata, ugyanis az új tárcavezető, Fazekas Sándor hétfőn az európai uniós agrárminiszterek csúcstalálkozóján vesz részt.
2010. május 31. hétfő 07:45 - HírExtra
A kormányzati kommunikációs államtitkárság vasárnap közölte az MTI-vel, hogy a Vidékfejlesztési Minisztériumot érintően az átadás-átvétel két helyszínen zajlott: a volt Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban, valamint az egykori Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban. Fazekas Sándor először a volt agrárminisztertől, Gráf Józseftől vette át a több mint kilencezer oldalas dokumentációt.

A tájékoztatás szerint az átadás-átvételen készült jegyzőkönyv tételesen tartalmazza a minisztérium folyamatos működéséhez szükséges iratok és dokumentációk listáját. A jegyzőkönyv teljességi nyilatkozattal zárul, amelyben az átadó fél, a leköszönt miniszter felelősséget vállal az iratanyag teljességéért és hitelességéért.

A hivatalos átadás-átvétel a volt zöldtárcánál is megkezdődött, ám tekintettel arra, hogy Fazekas Sándor hétfőn - a minisztériumok teljes körű átadás-átvételének napján - az Európai Unió mezőgazdasági és halászati minisztereinek kétnapos informális tanácsülésén vesz részt Spanyolországban, az átadás-átvétel itt nélküle folytatódik - írták.

Az uniós tanácskozásnak egyébként a fő témája a mezőgazdaság és a közös agrárpolitika reformja az EU 2020 stratégia tükrében. A tanács elnöksége meghallgatja a miniszterek elképzeléseit arról, hogy a közös agrárpolitika a jövőben miként járulhat hozzá a fenntartható fejlődéshez és a munkahelyteremtéshez.

A magyar miniszter bemutatkozását kiemelt figyelem övezi, hiszen 2011. január 1-től Magyarország lesz az EU soros elnöke - írta közleményében a kormányzati kommunikációs államtitkárság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását