2024. május 11. - Ferenc

Fidesz: hétfőn átvesszük a kormánylapátot

A Fidesz tervei szerint hétfőn történik meg a kormányzati átadás-átvétel.
2010. május 25. kedd 17:46 - HírExtra
Navracsics Tibor az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében azt írja: Szollár Domokos tájékozatlanságáról tett tanúbizonyságot, amikor sajtótájékoztatóján bejelentette a kormányzati átadás-átvétel időpontját.

(A kormányszóvivő azt mondta: szombaton, az új kormány megalakulásának napján történik meg a kormányzati átadás-átvétel. Mint jelezte, várják, hogy a leendő miniszterek megjelöljék az aktus helyszínét.)

Az Országgyűlés által múlt héten elfogadott, a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény értelmében az átvevő (azaz az új kormány) dönt a kormányzati átadás-átvétel időpontjáról, helyéről és egyéb feltételeiről - hívja fel a figyelmet közleményében a fideszes képviselő.

A leendő közigazgatási és igazságügyi miniszter rögzíti: a jogszabály egyértelműen rendelkezik arról is, hogy erre az átadó hatáskörének megszűntét követő 3 napon belül kell sort keríteni.

"Az átadás-átvétel terveink szerint az új kormány megalakulása utáni első munkanapon, május 31-én hétfőn minden minisztériumban megtörténik" - áll Navracsics Tibor közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását