2024. május 18. - Erik, Alexandra

Gól nélküli döntetlennel búcsúzott Svájc és Honduras

Döntetlennel búcsúzott a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságtól Svájc és Honduras válogatottja, miután pénteki összecsapásuk 0-0-val zárult.
2010. június 25. péntek 23:31 - HírExtra
A svájciak számára különösen fájó lehet a kiesés, mivel a másik találkozó, a spanyol-chilei (2-1) eredményének ismeretében kétgólos sikerükkel ők jutottak volna a legjobb 16 közé, nem pedig Chile.

Honduras megszerezte első pontját a vb-k történetében, ugyanis 1982-es részvételekor három vereséggel esett ki. Ezen a tornán - Algériához hasonlóan - pontszerzőként, de lőtt gól nélkül zárt.

H csoport, 3. forduló:
Svájc-Honduras 0-0
------------------
Bloemfontein, Szabad Állam Stadion, 28.042 néző, v.: Hector Baldassi (argentin)
sárga lap: Fernandes (34.), illetve Thomas (4.), Suazo (58.), Chavez (64.), W. Palacios (89.)

Svájc:
------
Benaglio - Lichtsteiner, Von Bergen, Grichting, Ziegler - Barnetta, Huggel (Shaqiri, 78.), Inler, Fernandes (Yakin, a szünetben) - Derdiyok, Nkufo (Frei, 69.)

Honduras:
---------
Valladares - Sabillon, Chavez, Bernardez, Figueroa - Alvarez, W. Palacios, Thomas, Nunez (Martinez, 67.) - J. N. Palacios (Welcome, 78.), Suazo (Turcios, 87.)

Az első félidőben a győzelmi kényszerben futballozó svájciak birtokolták többet a labdát, s kapura is ők voltak veszélyesebbek. Elvétve Honduras előtt is adódtak lehetőségek, de ezeket nem tudták gólra váltani. Az európaiak mezőnyfölénye meddőnek bizonyult, a szünetig nem változott az állás.

A második játékrészben - ahogyan haladt előre az idő - a svájciak úgy nyíltak ki egyre inkább, hatalmas erőket mozgósítottak támadásban, emiatt a hondurasi ellenakciókból többször alakult ki gólveszély, sőt, be is találtak Benaglio kapujába, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. Svájc az utolsó pillanatig harcolt a győzelemért, Honduras azonban nem engedte ki kezéből első vb-pontját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását