2024. május 20. - Bernát, Felícia

Végre megszűntetik a bankvezetők pofátlan prémiumait!

Megállapodtak az Európai Unió tagországainak kormányait képviselő tanács és az Európai Parlament képviselői abban, hogy az EU-ban milyen szabályok alapján korlátozzák a banki vezetők és tőzsdei kereskedők prémiumát. Az EP közlése szerint az új szabályozás - amely visszafogja a túlzott kockázatvállalási kedvet is - már jövőre életbe léphet.
2010. június 30. szerda 17:23 - HírExtra
A megállapodás szerint a bankoknak a fizetéshez kötve maguknak is korlátozniuk kell a prémiumot. Ezen felül a többletjövedelmeknek legfeljebb 60 százalékát lehet azonnal kifizetni, a maradékot legalább három évre vissza kell tartani, hogy időközben értékelhető legyen a vállalt kockázat is.

A prémiumnak csak a fele fizethető készpénzben, a többit értékpapírban kapják meg a jutalmazottak. Az intézményközi egyezményt még az EP plenáris ülésének is jóvá kell hagynia.

A magas kockázatvállalásra buzdító banki prémiumrendszert az elemzők a két évvel ezelőtt kirobbant nemzetközi pénzügyi válság egyik összetevőjének tartják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását