2024. május 3. - Tímea, Irma

Ezerrel városiasodik Kína

Kína népessége megközelíti majd az 1,4 milliárdot 2015-re, és lakóinak több mint a fele városi környezetben fog élni - idézte a Hszinhua hírügynökség Li Pint (Li Bin), az országos népesség- és családtervezési bizottság vezetőjét.
2010. július 4. vasárnap 18:27 - HírExtra
Li Pin asszony szombaton egy nankingi (Nanjing) értekezleten elmondta, hogy öt év múlva a városi lakosság lélekszáma első ízben meg fogja haladni a falusit - több mint 700 milliós lesz -, és a népesség öregedésének első robbanása következik be. Évente átlagosan 8 millió kínai éri majd el a hatvanadik életévét 2015-ig, míg ez a szám 2006 és 2010 között 4,8 millió volt.

2015-ben Kínának több mint 1,39 millió lakosa lesz, köztük 200 millió 60 év fölötti - folytatta az igazgatónő. A 15 és 59 év közöttiek száma akkor tetőzik, majd lassan csökkeni kezd - tette hozzá.

A hivatalos statisztikai adatok szerint Kína népessége 2008 végén 1,32 milliárdos volt, két és félszer akkora, mint 1949-ben, a népköztársaság megszületésekor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását