2024. június 2. - Kármen, Anita

Árvíz - Megerősítik a Marcal jobb partját

Megkezdődött a Marcal-projekt előkészítése, amely a folyó jobb partjának megerősítését célozza – közölte az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság az MTI-vel.
2010. július 15. csütörtök 09:35 - HírExtra
A novemberben záruló előkészítés során elkészülnek az engedélyeztetési és a tendertervek, s addigra kell befejezni a kivitelezés pályázati tervét.

Az összességében négymilliárd forintos projekt első szakaszához 187 millió forintot nyert el az igazgatóság az új Magyarország Fejlesztési Terv egyik pályázatán. A fejlesztés célja a Győr-Koroncói árvízvédelmi szakasz árvízi biztonságának növelése, az árvízi kockázatok csökkentése – áll a közleményben.

Az érintett területen mintegy nyolcvanezren élnek, ide tartoznak Koroncó bel- és egyes külterületei, továbbá Tét külterülete, valamint Győr jelentős része is.

A projekt keretében a Marcal jobb partján tizenhárom kilométernyi védvonal megépítését tervezik, ebből csaknem nyolc kilométernyi a Marcal jobb parti töltése, míg Koroncón, a Bornát-ér jobb partján több mint két, bal partján pedig mintegy három kilométer hosszú töltést fejlesztenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását