2024. május 7. - Gizella

A Jobbik szerint az IMF hazautazása nyomásgyakorlás

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság tárgyalódelegációjának teátrális hazautazása és annak tálalása nyilvánvalóan a nyomásgyakorlást szolgálja - írta közleményében Hegedüs Tamás, a Jobbik frakcióvezető-helyettese vasárnap.
2010. július 18. vasárnap 18:06 - HírExtra
A politikus arra reagált, hogy két hétig tartó intenzív tárgyalássorozat után az IMF küldöttsége visszatér Washingtonba, az Európai Bizottság (EB) pedig elhalasztja a magyaroknak nyújtott hitel felülvizsgálatának lezárását. Az IMF továbbra is törekszik a magyar féllel támadt nézeteltérések áthidalására, az EB pedig helyesnek tartaná, ha egy későbbi időpontban folytatódnának a tárgyalások - közölték a szervezetek szombat este az MTI-vel.

A politikus a Pál utcai fiúk című regényhez hasonlította a történteket, e szerint  "vagy odaadjuk önként a Nemzetközi Valutaalapnak és az Uniónak azt, amit kérnek, vagy +jól megvernek+ minket és - szándékuk szerint - úgy kényszerítik ki tőlünk".

Hegedűs Tamás szerint borítékolható, hogy hétfőtől a globális pénzügyi hatalmak iránt elkötelezett politikusok, elemzők és sajtómunkások falkában esnek majd neki a kormánynak azért, mert nem hódolt be a külföldről érkező nyomásnak.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a nemzeti szuverenitást visszaszerzése még nem történt meg, de az IMF és EU delegációjával folytatott tárgyalások a gazdasági szabadságharc fontos frontvonalát jelentik.

Leszögezte: pártjának sok vitája van a kormányzó többséggel, de ameddig a kormány a tárgyalásokon a nemzeti érdeket védi és Magyarország szuverenitásának bővítéséért küzd, addig ebben támogatni fogják. "Radikális, azaz gyökeres változásra, a szuverenitás tényleges visszaszerzésére csak akkor számíthatunk, ha nem állunk meg félúton, és kitörünk az elmúlt húsz év zsákutcát jelentő gazdasági modelljéből, valódi paradigmaváltást hajtva végre a gazdaságpolitikában" - tartalmazza Hegedűs Tamás közleménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását