2024. május 3. - Tímea, Irma

Világkonferencia Pécsett

A tudomány és a művészetek közötti kapcsolatok sokszínű bemutatása a célja a Bridges (Hidak) Világkonferenciának, amelynek idei eseményei szombattól július 28-ig tartanak Pécsett, Európa egyik idei kulturális fővárosában.
2010. július 19. hétfő 20:28 - HírExtra
A szervezőknek hétfőn az MTI-hez eljuttatott sajtóközleménye szerint a matematikatudomány és a kultúra, a zene, a művészet kapcsolódási lehetőségeivel, azok népszerűsítésével foglalkozó és évente a világ más-más pontján megrendezett konferenciára mintegy háromszáz meghívott vendéget várnak.

A világ vezető egyetemeinek matematikusai mellett művészek, tanárok, kutatók, zenészek, számítógépes szakemberek, szobrászok, táncosok, oktatási szakemberek és pedagógiai eszközfejlesztő cégek képviselői vesznek részt az eseményen. A tanácskozás programjához minden érdeklődő számára nyitott kiállítások, interaktív műhelyek, játékos pedagógiai bemutatók, koncertek, művészeti-tudományos rövidfilmest, matematikai színház és családi nap kapcsolódik.

A tárlatok közül a Polygon című már pénteken megnyílik a Civil Közösségek Házában, a rendezvény nagykiállítása másnap lesz a Palatinus Hotelben. Az aznap ugyanott kezdődő szakmai tanácskozást Lovász László Wolf-díjas matematikus előadása indítja el, július 26-án, a konferencia "Magyar Napján" pedig Rubik Ernő játéktervező, feltaláló beszél a Rubik-kockáról, valamint számos más művészeti-tudományos játékfejlesztéséről.

A világkonferencia egyik kísérő eseményeként július 26-án délután három órától tartják a Bridges családi napját és matematikai-művészeti vásárárát, amelyen bemutatkozási lehetőséget biztosítanak olyan magánszemélyeknek, nonprofit szervezeteknek, cégeknek, intézményeknek, amelyek tevékenysége kapcsolódik a Bridges fő tematikájához, a matematikához és a művészetekhez.

A Sétatérre, eső esetén pedig a Dominikánus Házba tervezett családi nap és a vásár alkalmával olyan különlegességekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, mint az ÉlményMűhely óriáskirakó, a geometrikus foltvarrás, a hatszögű és "Bizzarre" sültkrumpli-kreációk, az iráni mozaikok és az origami világa.

A Bridges-rendezvényhez kapcsolódik a Sc.Art együttes koncertje is. A KFT két tagja (Márton András és II. Lengyelfi Miklós), valamint ifj. Kurtág György Franciaországban élő kortárs zeneszerző által alkotott, és elektronikus kortárs zenét játszó Sc.Art formáció, amely kozmikus eredetű hangokra építi műsorát, a világkonferencia zárónapján, július 28-án lép fel a Palatinus Hotel Bartók Termében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását