2024. június 2. - Kármen, Anita

Légisztrájk, újabb járatokat törölnek

A francia légiirányítók tervezett sztrájkja miatt szerdán újabb járatokat kell törölni - közölte a Budapest Airport Zrt. szóvivője kedden este. Az easyJet párizsi járatát már kedden törölték.
2010. július 20. kedd 19:39 - HírExtra
A szóvivő azt javasolja, hogy a francia fővárosba utazók folyamatosan figyeljék a repülőtér és a légitársaságok honlapját. Az Air France-Malév közös déli járatát, amelyik a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre érkezik, illetve onnan indul, már törölték. Ugyancsak törölték a menetrendből az easyJet légitársaság reggel érkező és induló párizsi járatát is, amelyik Orlyra közlekedik. A francia légiirányítók kedden éjféltől csütörtökig sztrájkolnak, ami jelentős fennakadásokat okozhat a légi forgalomban.

A francia légiforgalmi hatóság arra kérte a légitársaságokat, hogy a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren a járatok 20 százalékát, a kisebb kapacitású Orly repülőtéren a járatok 50 százalékát töröljék szerdán.

Az Air France kedden azt jelezte, hogy a hosszú távú járatok menetrend szerint mennek majd szerdán. A közép- és hosszú távú járatok 80 százaléka üzemel majd a Charles de Gaulle repülőtéren, és 50 százaléka az Orlyn.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását