2024. május 3. - Tímea, Irma

Dagad a botrány a Főtávnál

A Jobbik a túlszámlázott távhődíjak visszafizetését, valamint a Főtáv vezetőinek teljes körű elszámoltatását követeli. Hegedűsné Kovács Enikő, a párt országgyűlési képviselője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében emlékeztetett: a BRFK szerdán vette őrizetbe a Főtáv vezérigazgatóját, akinek egyúttal előzetes letartóztatását is kezdeményezte.
2010. július 22. csütörtök 20:40 - HírExtra
A vezérigazgatót különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják egy lakóparkkal kötött előnytelen szerződés miatt, a kárösszeg 180 millió forint - ismertette. A politikus kiemeli továbbá, hogy a Jobbik már idén tavasszal rámutatott a fővárosi tulajdonú cég működésében fellelhető visszásságokra és törvénytelenségekre. A párt a véleményét az Állami Számvevőszék jelentésére alapozta, amely több milliárd forintos nagyságrendben határozta meg azt az összeget, amellyel a Főtáv megkárosította a távfűtéses lakásban élőket, elsősorban a paneltulajdonosokat.

Az ÁSZ megállapította, hogy korábban a főpolgármesteri hivatal épületének fűtésére kiszámlázott tételek nem fedezték az azzal kapcsolatos kiadásokat, és az ily módon a Főtávnál keletkezett veszteségeket beépítették a következő évi távfűtési díjba, "vagyis a távfűtött lakások tulajdonosai fizették Demszky Gábor hivatalának fűtését" - fejti ki Hegedűsné Kovács Enikő.

A jobbikos képviselő megjegyzi: a számvevőszék kifogásolta továbbá az értékcsökkenési leírás kiszámítási módját, valamint az üzleti ajándékok és a fix vezetői prémiumok kérdését, amelyek megalapozatlanul kerültek beszámításra a távhődíj megállapításakor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását