2024. május 3. - Tímea, Irma

A Fidesz veszélyes a demokráciára?

A Jobbik szerint az eddigi kormányzati gyakorlat sokkal jobban veszélyezteti a demokráciát, mint a "becsületes, hazaszerető gárdisták". Volner János, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki, parlamenti sajtótájékoztatóján egyebek mellett kifogásolta a közvetlenül a kormányalakítás után elfogadott, az állami vagyongazdálkodásról szóló törvénymódosítás, amely versenyeztetés nélküli privatizációt tesz lehetővé a kormányzat számára.
2010. július 22. csütörtök 17:42 - HírExtra
Kiemelte: a parlament által szerdán tárgyalt, úgynevezett "médiaalkotmány" nem csak az ellenzék "kukacoskodását", de "komoly jogvédő és sajtószervezetek is kifogásolták a demokrácia ilyen módon történő leépítését". A kormány eközben a Magyar Nemzeti Gárda elleni erőszakos fellépéssel kíván reagálni a demokráciát érintő nemzetközi kritikákra - tette hozzá.

Volner János kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Jobbik nem tudja megszavazni a kormány közbiztonsági csomagját, mivel a kabinet annak megalkotásánál "ugyanolyan piszkos trükkel élt, mint a három csapást tartalmazó javaslat esetében". A kormány ugyanis az utóbbinál a holokauszt-tagadást terelte közbiztonsági kérdések mellé, a közbiztonsági csomagban pedig a "lex gárdával" kívánják elérni, hogy a Jobbik ne szavazza meg a javaslatot.

Megjegyezte: az Országgyűlés csak "jelentősen felpuhítva" fogadta el az eredetileg Jobbik által szorgalmazott "három csapás" törvényt, amely így a Jobbik számításai szerint csak a bűnözők 7 százalékát érinti, míg a "megélhetési bűnözőkre" egyáltalán nem is vonatkozik - fűzte hozzá a jobbikos képviselő.

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Hegedűsné Kovács Enikő aláhúzta: a Jobbik már márciusban felhívta a figyelmet a Főtávnál tapasztalható visszaélésekre, amelyek miatt szerdán őrizetbe is vették Kovács Lajost, a Főtáv Zrt. vezérigazgatóját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását