2024. május 14. - Bonifác

Közeleg a Magyar Nagydíj!

Vasárnap a Hungaroringen rendezik meg a 61. Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság 12. futamát, a XXV. Magyar Nagydíjat, amelyen újabb csata várható a Ferrari, a Red Bull és a McLaren között.
2010. július 28. szerda 10:43 - HírExtra
A pontversenyt a mclarenes Lewis Hamilton vezeti, ám a legutóbbi, németországi GP-n nem tudott beleszólni a két ferraris pilóta, a spanyol Fernando Alonso és a brazil Felipe Massa versengésébe, amelyet végül - nem kis botrányt okozva - az ibériai nyert meg. Massa ugyanis, aki a rajt után a harmadik helyről az élre vágott, majd pozícióját a verseny kétharmadán keresztül megtartotta, - csapatutasításra - átengedte az első helyet a vb-címre még esélyes Alonsónak, aki végül megnyerte a viadalt. Ezen azután mindenki felháborodott, az olasz istállót százezer dollárra büntették és az ügyet majd tovább vizsgálja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) motorsport világtanácsa.

Mindez azonban kevésbé érdekli az olaszokat, mondván az autó-, no meg a motorsportban mindig is volt ilyesmi, legfeljebb háttérből hangzott el az utasítás, és nem a rádión szóltak be, hogy "Fernando gyorsabb, mint te. Nyugtázd az üzenetet...!"Jellemző: Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke csupán ennyit jegyzett meg:"Nem érdekel a polémia..." Bernie Ecclestone, az F1 első embere pedig azt mondta:"Számomra egy csapat, az csapat, tehát úgy irányítják a versenyautóikat, ahogy az számukra a legcélszerűbb..."

A pilóták között az éllovas Hamiltonnak 157 pontja van, csapattársa a vb-címvédő, szintén brit Jenson Button ennél 14 ponttal kevesebbet gyűjtött össze a 11 futam alatt. Őket a Red Bull két versenyzője, az ausztrál Mark Webber és a német Sebastian Vettel követi egyformán 136-tal, Alonso pedig csak az ötödik 123-mal.

A száguldás fanatikusai számára bizonyára nagy csalódás, hogy csupán epizódszerepet játszik a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher, aki mindössze 38 pontot gyűjtött össze. "Schumi" a kilencedik helyen szerénykedik, és nem igen tud beleszólni a "nagyok" csatájába. Többnyire a hátsó sorokban körözget, legutóbb pedig - ráadásul hazai földön - körhátránnyal fejezte be a viadalt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását