2024. május 6. - Ivett, Frida

Folytatódik a Műjégpálya restaurálása

Hétfőn folytatódik a Városligeti Műjégpálya rekonstrukciója, miután szerdán a főváros és a kivitelező cég minden lényeges pontban megállapodott - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája.
2010. augusztus 4. szerda 18:56 - HírExtra
A főváros közleménye szerint a kivitelező Hérosz Zrt. belegyezett a főváros számlázással kapcsolatos feltételeibe, viszont egyetlen pótmunkát sem fogadott el, így a műjégpálya felújítása az eredeti költségkereten belül valósul meg.

A főváros elfogadta a két hónapos véghatáridő-módosítást, amelyet a műszaki ellenőr és a tervező egyaránt indokoltnak és megalapozottnak tartott. Így a teljesen felújított műjégpálya átadásának határideje 2011. április 30.

A Városliget Műjégpálya rekonstrukciója 67,56 százalékban uniós forrásból valósul meg, ehhez a Fővárosi Önkormányzat saját forrásból 32,44 százaléknyi önrészt ad. Többéves pályázati szakasz után az idén februárban kötöttek építési szerződést a közbeszerzési eljárásban győztes Hérosz Zrt.-vel.

A Hérosz Zrt. korábban azzal az indokkal függesztette fel a Városligeti Műjégpálya felújítását, hogy a Fővárosi Önkormányzat nem fizetett ki egy általuk benyújtott részszámlát. Ezután a Fővárosi Önkormányzat július 19-én felszólította a kivitelező céget a munka folytatására, mivel álláspontjuk szerint a kivitelező követett el szerződésszegést, mert a benyújtott részszámla nem felel meg az építési szerződésben foglalt pénzügyi-műszaki ütemtervnek, kifizetése pedig az uniós támogatás megvonásával járhat.

Hozzátették: a főváros "vizsgálja a szerződésben számára biztosított eszközök igénybevételét, amelyekkel a Hérosz Zrt.-t rábírhatja a szerződésszerű teljesítésre".

Wertán Zsolt fideszes fővárosi képviselő keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a fővárosi Fidesz a csepeli szennyvíztisztító, valamint a Városligeti Műjégpálya építésével kapcsolatos visszaéléseket is megvizsgáltatná Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztossal.

Frakciótársa, Németh Szilárd hozzátette: Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje a Városligeti Műjégpálya felújítását végző cégtől rövid időn belül már a negyedik levelet kapta, amelyben azt kifogásolják, hogy a fővárosi önkormányzat nem tanúsít együttműködést az építkezést nehezítő problémák megoldásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását