2024. május 4. - Mónika, Flórián

Augusztus 20: ragyogni fog az ország!

Az idei tűzijáték nem csak azért lesz különleges, mert új látványosságokkal fog bővülni az eddigi repertoár. A jótékonyság és a társadalmi összetartás is fontos szerepet kap ezen a jeles nemzeti ünnepen.
2010. augusztus 6. péntek 08:13 - Oravecz Diána
A hazánkra mért természeti csapások számtalan embert tettek nincstelenné. Különböző szervezetek, vállalatok és magánemberek egy emberként fogtak össze az elesettek megsegítése érdekében.

Az emberek jó szándékát az is mutatja, hogy még a tűzijátékról is hajlandóak lettek volna lemondani a polgártársaik érdekében. Szerencsére volt más megoldás is. Tűzijáték lesz és a rászorulók sem maradnak támogatás nélkül - elvileg. Az idei ünnepség látványtervének előkészítését, a tűzijáték eszközök felhelyezését, illetve azok ellövésének feladatkörét, egy szombathelyi vállalkozó, Farkas Mihály cége vállalta magára.

Wass Albert
"Az emberiség legnagyobb átka az elfogultság, mert az elfogultság megvakítja a látást, s gonosz irányba téríti a tömegeket. Csak megértés alapján lehet emberi közösséget megtartani, legyen az a közösség család, nemzet vagy ország. Az egymás iránt való türelem és megértés a társadalom legfontosabb kelléke. Ahol ez kivész az elfogultság miatt, ott minden összeomlik."
Megkerestük az érintettet:

„Az árvízkárosultak, a szakma és az ehhez kapcsolódó üzletágak megsegítése volt a cél. Továbbá szerettük volna, ha méltó ünnepe lenne az országnak.” – kaptuk a tömör választ.

„Az idei tűzijáték 19 perces lesz, három uszályról, mivel az idő rövidsége nem tette lehetővé, hogy a helyszíneket bővítsük. Komoly eljárás, amíg ezeket a helyszíneket leszervezik. Időtartamban tulajdonképpen nem marad el a korábbiaktól. Látványelemeiben sem fog elmaradni, sőt mondhatni egy sokkal összefogottabb, zenére tervezett játékot csinálunk. Sok újszerű elem szerepel majd benne, amit korábban Magyarországon még nem láttak” – mesélte Farkas Mihály.

Mennyi az annyi?

Az idei tűzijáték nem csak a korábbi színvonalat fogja tartani, de állítólag még olcsóbb is lesz. Úgy látszik ez csak amolyan felröppent városi legenda lehetett, mert a költségkíméléssel kapcsolatos kérdésünkre a vállalkozó nem igazán tudott válaszolni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását