2024. május 19. - Ivó, Milán

Felújították a Víztorony teret

A tervezettnél közel egy hónappal hamarabb készült el Szegeden a Víztorony tér mintegy félmilliárd forintos felújítása; a beruházást szombaton Botka László (MSZP), a város polgármestere adta át.
2010. augusztus 21. szombat 17:12 - HírExtra
A felújítás költségeiből 297 millió forintot uniós pályázaton nyert a város, a fennmaradó 186 millió forintot költségvetési forrásból biztosította. A kivitelező a HPQ Kft. és a Délút Kft. volt.
A munkálatok első üteme tavaly júliustól decemberig tartott. Ez idő alatt került sor a 232 négyzetméteres utasforgalmi épület és az üzletsor felépítésére, a 16 férőhelyes P+R parkoló kialakítására, a közvilágítás megújítására és az akadálymentesítésre. Az építkezéssel párhuzamosan a város több pontján kezdődtek megálló felújítások, emellett új megállók és egy új buszforduló is épült.

A második ütem már 2010-ben zajlott, ekkor a Víztorony tér belső részének és Budapesti körúti részének a rekonstrukciója ment végbe, az autóbusz parkoló bővítése és a tér átfogó kertészeti megoldása mellett. Új utcabútorokat helyeztek ki, felszerelték a térfigyelő kamerákat és a jegykiadó automatát. Ezzel párhuzamosan a tömegközlekedési nagyprojekt kertében elkészült a 10-es trolibusz felső vezetékének hálózata és végállomás.

A beruházás októberre kiegészül egy elektronikus utas tájékoztató rendszerrel és egy web terminállal.

Botka László az avatóünnepségen elmondta, hogy a szegediek büszkék lehetnek arra, amit a város az elmúlt években elért, és ha ez a hűség és összefogás megmarad, akkor az elkövetkező években is az ország legsikeresebb nagyvárosa lehet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását