2024. május 21. - Konstantin

Szászfalvi egyházi vezetőkkel tárgyalt

Komoly elmozdulás történt az állam és az egyházak közötti bizalom helyreállításában, de emellett fontos a kapcsolatok stabilizálása és kiszámíthatósága is - állapították meg a felek azon a találkozón, amelyen Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a történelmi egyházak vezetőivel találkozott.
2010. augusztus 26. csütörtök 10:04 - HírExtra
Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint a megbeszélésre "a magyar társadalom érdekében végzett közös munka előremozdításának szándékával, a partnerség szellemében került sor".

Szászfalvi László szerdán fogadta hivatalában Erdő Péter bíborost, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökét, Bölcskei Gusztáv püspököt, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnökét, Ittzés Jánost, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökét, valamint Feldmájer Pétert, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnökét - tudatta a tárca a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását