2024. május 20. - Bernát, Felícia

Öttusa: ugrottak az esélyek

Rosszul sikerült lovaglással a harmadikról a tizedik helyre csúszott vissza a Gyenesei Leila, Kovács Sarolta, Tóth Adrienn összeállítású csapat a csengtui öttusa-világbajnokság keddi női váltóversenyében.
2010. szeptember 7. kedd 09:53 - HírExtra
A magyarokat hetedikként szólították a lovaspályára, olyan helyzetben, amelyben egy jó teljesítménnyel reális esélyük nyílt volna éremszerzésre. Ehhez képest már az első próbálkozás kevés sikerrel kecsegtetett, Kovács lova rögtön megállt az első akadálynál, majd az ugratást követően a másodiknál is befékezett, mégpedig olyan hirtelen, hogy Kovács le is esett, aztán volt még három akadályverés is.

Ekkor következett Gyenesei a csoportból elvileg a leggyengébb lóval, s nem is tudta befejezni a pályát: hat kitörés miatt a váltás előtt kicsengették a csapatot, amely így mindössze 310 ponttal zárt. Sovány vigasz, hogy ugyanezzel a lócsoporttal az első körben a dél-koreaiakat is kicsengették. Más kérdés, hogy ha utóbbiak határozottabban lovagolnak, esetleg másodszorra sem bátortalanodnak el ennyire a lovak.

A legjobban a kínaiak szerepeltek, ők 1160 ponttal fejezték be a harmadik számot.
Az állás a kombinált verseny előtt:
1. Oroszország 3270 pont
2. Franciaország 3066
3. Kína 2958
...10. Magyarország 2226
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását