2024. május 10. - Ármin, Pálma

Tőkés László: egyházak nélkül nem lenne európai egység

Európa egysége nem lehet teljes az egyházak részvétele nélkül - jelentette ki Tőkés László alelnök az Európai Parlamentben kedden rendezett konferencián.
2010. szeptember 14. kedd 17:26 - HírExtra
A tanácskozás középpontjában XVI. Benedek pápa tavaly kiadott harmadik enciklikája állt. A Caritas in Veritate (Szeretet az igazságban) című egyházfői körlevél arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a globalizációnak nagyobb figyelmet kell szentelnie a szegények nélkülözésére a világméretű gazdasági válságban.

A terjedő globalizáció egyre nehezebbé teszi a szegények életét, de semmit nem tesz a szegénység, éhezés, társadalmi egyenlőtlenségek ellen - fogalmazott Tőkés László, aki képviselőként egyebek között az egyházak témájára összpontosít.

Hangoztatta, hogy a konferencia előrelépést jelent az EU intézményes reformjait tartalmazó Lisszaboni Szerződés gyakorlatba iktatásában, hiszen a dokumentumban az EU elkötelezte magát az egyházakkal folytatott párbeszéd mellett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását