2024. május 21. - Konstantin

Jobbik: az MSZP és a Fidesz tele van botrányokkal

A Jobbik szerint az elmúlt napok "botrányai" azt bizonyítják, hogy mind az MSZP, mind a Fidesz tele van korrupciógyanús ügyekkel.
2010. szeptember 17. péntek 16:20 - HírExtra
Dúró Dóra, a párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján úgy értékelte, hogy a többek között Szombathelyen, Kőbányán, Soroksáron, Kónyban és Várpalotán ismertté vált esetek alátámasztják, hogy a Fidesz és az MSZP helyi politikusai korrupciós ügyekben vagy más bűncselekményekben érintettek.

Dúró Dóra emlékeztetett, hogy a főváros X. kerületében korábbi és jelenlegi szocialista vezetők egymást vádolják korrupcióval, a fideszes vezetésű Várpalotán a rendőrség vagyon elleni bűncselekmények miatt foglalt le önkormányzati iratokat, míg Kecskeméten egy kormánypárti képviselőjelölt ellen garázdaság miatt folyik eljárás amiért "ittasan fojtogatott egy kórházi dolgozót".

Mint mondta, Szombathelyen fideszes politikusok, Soroksáron pedig a szocialisták által támogatott független polgármester korrupcióban való érintettségére utaló hangfelvételek jutottak nyilvánosságra. (A gyanúba kevertek feljelentést tettek, a vasi megyeszékhelyen zsarolás, Soroksáron rágalmazás miatt.)

A Jobbik szóvivője szerint pártja jelenléte a helyi képviselő-testületekben véget vethet a korrupciónak. Mint mondta, országgyűlési munkájuk azt jelzi, hogy - például iratbetekintési joguk révén - ellenzékből is megakadályozhatják a visszaéléseket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását