2024. május 21. - Konstantin

LMP: nagyobb hatáskört a fővárosi önkormányzatnak

Az egész Budapestet érintő kérdésekben az LMP növelné a fővárosi önkormányzat kompetenciáját - mondta el pénteki, a Moszkva téren tartott sajtótájékoztatóján Kaltenbach Jenő.
2010. szeptember 17. péntek 12:33 - HírExtra
Az LMP fővárosi listájának második helyezettje közölte, hogy elképzeléseik szerint így a jövőben a kerületek elsősorban az ott lakókat érintő kérdésekben lennének illetékesek.

A volt ombudsman elmondta, arra kérik a kormányt, hogy ennek érdekében éljen kétharmados többségével és módosítsa az önkormányzati törvényt. Szavai szerint egyúttal egy új Budapest-törvény megalkotását is javasolják.

A helyszínválasztást azzal indokolta, hogy szerinte a Moszkva tér jól illusztrálja, hogy fővárosi projektek gyakran évek óta állnak a fővárosi kétszintű önkormányzat kompetenciavitái miatt.

Hozzátette, hogy a viták központjában gyakran a tulajdoni kérdések állnak és a kerületi önkormányzatok gyakran saját érdekeik miatt akadályozzák a fővárosi projektek megvalósulását.

Hangsúlyozta, hogy az LMP nem kerületellenes, de szeretné új alapokra helyezni a főváros és a kerületek közötti hatáskörmegosztást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását