2024. május 6. - Ivett, Frida

Vona: a Jobbiknak meg kell ismételni a tavaszi válsztási eredményt

A tavaszi országgyűlési választásokon elért eredmény megismétlését várja a Jobbiktól Vona Gábor, aki a legkomolyabb sikernek azt tartja, hogy pártja stabilizálni tudta helyét a magyar közéletben.
2010. szeptember 21. kedd 22:38 - HírExtra
"Az önkormányzati választásokon a Jobbik nem fog nagy csodát elérni, de nem is fog leszerepelni, azt az eredményt, melyet az országgyűlési választásokon elértünk nagyjából hozni fogjuk" - mondta a pártelnök az algyői faluházban tartott lakossági fórumon, mintegy százfős hallgatóság előtt.
Az önkormányzatokban szerzett feladatokra, funkciókra építkezve elindulhat az a folyamat, amely eredményeként a Jobbik elérheti célját, és a jelenlegi kormány váltópártja lehet - tette hozzá a politikus.

A pártelnök kijelentette, a politika az elmúlt hatvan évben, beleértve a mögöttünk hagyott húsz esztendőt is csak ártott az országnak. A politikusok "elvadultak" az emberektől, fogalmuk sincsen, mi folyik az országban. A politikáról pedig az emberek többségének nem a közjó szolgálata, hanem a korrupció jut eszébe.

Vona Gábor szerint a parlamentben kontraszelekció érvényesül. "Az országgyűlési képviselők nagy része nem menne át egy normál pszichológiai teszten" - fogalmazott a pártelnök, aki azt javasolta, "legalább a miniszterelnöknek legyen kötelező egy általános pszichológiai teszt, amely megvizsgálja, nem pszichopata-e az illető".

Keresztúri Farkas Csaba, a Jobbik szegedi polgármesterjelöltje arra a kérdésre, hogy visszalép-e a jelöltségtől, azt válaszolta, egyelőre korainak tartja a téma felvetését. Hangsúlyozta, a Jobbik a nemzet érdekében bárkivel együtt tud működni, de a pártot egyelőre még nem kereste meg senki ezzel a kéréssel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását