2024. május 6. - Ivett, Frida

Jobbik: tizennyolc éves kor alatt legyen ingyenes a BKV

A tankötelezettség felső határáig, azaz 18 éves korig ingyenessé tenné a BKV járművein való utazást a Jobbik.
2010. szeptember 22. szerda 14:24 - HírExtra
Staudt Gábor, a párt főpolgármester-jelöltje szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a díjmentes utazás biztosításával a gyermekvállalási kedvet szeretnék növelni, a kedvezmény pedig a tankötelezettségüket teljesítő diákok járna.

Az MTI kérdésére, hogy Budapestnek ez mennyibe kerülne, és miből fedeznék a költségeket, Staudt Gábor számok említése nélkül úgy fogalmazott: ha megválasztják, a szükséges összeg többszörösét teremti elő, a főváros közlekedési rendszerében ugyanis rengeteg közpénz folyik el "nem megfelelő helyre". Példaként említette, hogy információi szerint a BKV üzemanyag-költségeinek 40 százalékát nem a buszokra költik.

Hozzátette: a közlekedési vállalat büdzséjéhez mérve a diákok utazásának ingyenessé tétele "nem egy óriási összeg", a családok költségeit viszont akár havi 10-20 ezer forinttal is mérsékelhetné, segítve ezzel a népességfogyás megállítását, amit Budapestnek minden eszközzel támogatnia kell.
Staudt Gábor a sajtótájékoztatón arról is beszélt: "tudomásukra jutott", hogy Tarlós István, a kormánypártok főpolgármester-jelöltje a BKV buszüzletágának kiszervezésére készül. Mint mondta, az eddigiekben a kiszervezések például azzal jártak, hogy a dolgozók és családtagjaik elveszítették az ingyenes utazás lehetőségét.

Tarlós István a Figyelőnetnek a múlt héten azt mondta: a fővárosi buszközlekedés jelentős részét kiszerveznék, ez azonban nem jelent privatizálást. A Magyar Televíziónak adott interjújában az alvállalkozók bevonását úgy indokolta: a BKV nincs abban a helyzetben, hogy a fővárosban szükséges ezer autóbuszt megvegye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását