2024. május 4. - Mónika, Flórián

Civil szervezetek javaslatai a leszakadók felzárkóztatására

A leszakadók felzárkóztatása érdekében nyújtott át javaslatcsomagot a Szövetség a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért nevű civil szervezet Balog Zoltánnak, a társadalmi integrációért felelős államtitkárnak csütörtökön, Budapesten.
2010. szeptember 23. csütörtök 19:19 - HírExtra
A szervezet szerint komplex beavatkozás szükséges a közösségi alapú társadalom létrejöttéhez. A szövetség célja ösztönözni a döntéshozókat, hogy közösségeket erősítő programokat támogassanak.

Fontosnak tartják a szolidaritás informális intézményeinek kifejlesztését az érintettek körében az önsegítés és az önszerveződés által. Bevonnák őket saját életkörülményeik javításába, és képessé tennék őket a változások létrehozására tanulás, képzés és munkahelyteremtő programok révén.

Fejlesztenék az intézményközi együttműködést oly módon, hogy a szolgáltatások ne csak egymás mellett jelenjenek meg, hanem egymással kölcsönhatásban is, az egyéni és közösségi utakat egységükben látva. Hosszabb távú, munkahelyteremtő és közösséget fejlesztő helyi programokat alapítanának vegyes - kormányzati, önkormányzati, EU-s - finanszírozásban. A közvélemény befolyásolására pedig párbeszédprogramokat hoznának létre a helyi közösségek és a társadalom szintjén egyaránt.

A beavatkozás eszköze a közösségimunkás-hálózat kiépítése az érintettekből és másokból. Az ő feladatuk lenne a leszakadók bevonása és motiválása tanulásra, munkavállalásra.

A javaslat átvétele után Balog Zoltán azt mondta: azt szeretnék, hogy minél nagyobb közösségi részvétel és kontroll érvényesülne a döntéshozatalban, és a kormány szorgalmazza a bürokrácia leépítését a közösségek érdekében, valamint módosítaná az önkéntesekről szóló törvényt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását