2024. május 17. - Paszkál

Jobbik: ne kapjanak korkedvezményt a politikusok!

A Jobbik tiltakozik az ellen, hogy a parlamenti képviselők korkedvezménnyel mehetnek nyugdíjba, és az ezt megalapozó jogszabály mielőbbi megváltoztatását sürgeti.
2010. szeptember 24. péntek 16:03 - HírExtra
Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a salátatörvénybe ágyazott "Gyurcsány-féle rendelkezést" eldugták a közvélemény elől, így csak most értesültek róla, és annak azonnali felülvizsgálatát kezdeményezik.

A Blikk csütörtökön adta hírül, hogy egy tavaly márciusban elfogadott törvénymódosítás nyomán az országgyűlési képviselők a többieknél akár öt évvel hamarabb mehetnek nyugdíjba, másrészt ez esetben nem a korkedvezményesek számára előírt 8 százalékkal csökkentett nyugdíjat, hanem a teljes összeget kapják meg.

A jobbikos képviselő kifejtette, hogy pártja nem a politikusok, hanem a 3-4 gyermeket vállalók számára tenné lehetővé a korkedvezményes nyugdíjat. Hozzátette: úgy alakítanák át a nyugdíjrendszert, hogy a többgyermekes családokban a dolgozó utódok személyi jövedelemadójának egy része az úgynevezett szülőtartási életjáradék révén közvetlenül a szülők nyugdíját gyarapíthassa.

"Hogy fordulhat elő, hogy amíg a Szlovákiának nevezett államban 37 ezer ember jogosult rokkantnyugdíjra, addig Magyarországon majdnem 800 ezer ember kap hasonló állást?" - tette fel a kérdést a politikus, megemlítve: a gyermekvállalási kedvet ösztönző intézkedések mellett a rokkantsági nyugdíjak felülvizsgálata is szükséges annak érdekében, hogy az eltartók és az eltartottak arányát "helyrebillentsék".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását