2024. május 5. - Györgyi

Nemzetközi Jazzfesztivál Nagykanizsán

A dunántúli településekről, Ausztriából, Szlovéniából és Horvátországból is várnak dzsesszkedvelőket a Kanizsa Nemzetközi Jazz- és Világzenei Fesztiválra, amelyet október 8-9-én rendeznek meg a dél-zalai városban - tájékoztatott Mikola Mária szervező.
2010. október 1. péntek 13:59 - HírExtra
A kétnapos rendezvényen a műfaj elismert hazai képviselői mellett fiatal, tehetséges muzsikusok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, és a helyi együtteseket is megismerheti a dzsesszkedvelő közönség.

A fesztivál első napján, október 8-án a Kozma Orsi Quartet, a Djabe együttes, az európai dzsesszmuzsikát képviselő Stjepko Gut és a Tuomo Uusitalo Quartet, valamint a Besh o drom ad koncertet.

Október 9-én, szombaton elsőként a Balázs Elemér Group lép színpadra, utána a Tátrai Trend, majd az amerikai Amina Claudine Myers és triója szórakoztatja a közönséget a nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központban. A kétnapos dzsesszfiestát jam session zárja, amelynek szereplői helyi dzsesszmuzsikusok lesznek.

A fesztivál ideje alatt a dzsesszmuzsikához stílusában illeszkedő képzőművészeti kiállítás nyílik: a tárlaton HangKépzés címmel a Kanizsa Fotóklub tagjainak dzsessztémájú fotóiból láthatnak válogatást a látogatók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását