2024. május 3. - Tímea, Irma

"Van igény a zenénkre!"

Egyedi stílussal hódít az X-Faktoros Kullai Timi, aki bandájával az Acid Jazzt próbálja megszerettetni kis hazánkkal.
2010. október 2. szombat 18:49 - HírExtra
Timi csapata, az All About Band, azzal a céllal alakult, hogy az igényes zenei stílusok palettáját szélesítse. Stílusukat leginkább az Incognito, Brend New Heavies, Wicked Jazz Sounds és a Tower of Power ihlette.

Mikor alakult meg a csapatod?
Másfél éve alakultunk, de volt már több formáció is, amiben szerepeltünk. A mag igazából három emberből állt, akik a korábbi csapatokban is szerepeltek és köréjük gyűjtöttük a jelenlegi felállást.

Mit lehet tudni erről a műfajról, amit képviseltek?

Acid Jazzt játszunk, amitől sokan megijednek, főleg a jazz részétől. Ez inkább a funky és a jazz ötvözete, ami egy sokkal táncolhatóbb és populárisabb műfaj, mint a hagyományos jazz.

Gondolom jártok fellépésekre, milyen a fogadtatása eddig a csapatnak?

Nagyon sokk fellépésen és klub koncerten vagyunk túl, és eddig mindenhol nagy sikerrel játszottunk. Magyarországon rajtunk kívül nincsen jelenleg más zenekar, aki ilyen zenét játszana.

Szeptemberben fellépett az egyik nagy kedvencünk, az Incognito a Zöld Pardonban, ami után született egy cikk, hogy miért nincs nekünk is egy ilyen csapatunk, mint ők. Ez a cikk is jelzi az igényt, hogy szívesen hallgatnának ilyen zenét az emberek, csak még sokan nem tudnak rólunk… De reméljük, hogy ez idővel változik majd.

Saját dalokat játszotok vagy inkább feldolgozásokat?

Elsősorban saját dalokat, de persze van néhány feldolgozásunk is.

Hol léptek fel legközelebb?

Rendszeres fellépéseink vannak, a következő Október 9-én lesz Balassagyarmaton egy Jazz Clubban, majd 22-én Budapesten.

Te elsősorban nem szólókarrierre törekszel, hanem a csapatoddal szeretnél hírnevet szerezni. Mit gondolsz, mekkora segítség ebben, hogy a tehetségkutató által valamelyest ismertebbé vált a neved?

Megvan az a friss keret, akivel a csatornának boldogulnia kell, emiatt csak addig „sztárolják” az embert, amíg bent van a versenyben. Még viszonylag az elején vagyunk, ezért még nem nagyon ismerik a nevem, de ha bent maradok, akkor sokat segíthet a műsor.

Ha kiesek, akkor viszont teljesen magamra maradok: akkor senki sem foglalkozik már a kiesőkkel. Ez saját tapasztalat, hiszen én már korábban is részt vettem tehetségkutató műsorban.

Melyik műsorban?

A legelső Megasztárban indultam hét évvel ezelőtt. Az volt életem első színpadi szereplése. Nevem nem lett, tehát azt a fajta sikert nem hozta meg számomra, amit vártam, de legalább már elkezdtem a szakmában dolgozni. Rengeteg studio és vokál munkán vagyok túl, rengeteget fejlődtem az elmúlt hét év alatt.

És hogyan élted meg az akkori versenyt?

Nagyon nagyot reméltem tőle, hiszen még csak húsz éves voltam. Éppen ezért nagyot is koppantam, amikor kiestem. Nem találtam a helyemet és nem ragadtam meg igazán az adódó lehetőségeket. Persze biztos könnyebb lett volna, ha akkor már megvan a zenekarom, de sajnos még nem volt meg. A mostani versenyre már sokkal higgadtabban és felkészültebben indultam el.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását