2024. május 16. - Mózes, Botond

Újabb eredménytelen szavazás

Eredménytelen lett a vasárnapi voksolás Nyírteleken is, mivel a szavazatok újraszámlálása után kiderült, hogy ugyanannyi voksot kapott a Fidesz-KDNP jelöltje és az eddigi MSZP-s polgármester.
2010. október 4. hétfő 09:52 - HírExtra
A szabolcsi kisvárosban ezért valószínűleg időközi választást kell tartani. Nyírtelek a tizenkettedik olyan település, ahol az eddigi információk szerint időközi önkormányzati választásra lesz szükség.

A Nyíregyházához közeli, 7.100 fős településen a fideszes Kovács Judit és a szocialista Magyar László egyaránt 1.036-1.036 szavazatot nyert el, míg harmadik Oleár István független jelölt lett 338 darab vokssal.

A választás végeredménye nem jogerős, ez ellen van jogorvoslati lehetőség - mondta Kóder László, a város jegyzője az MTI-nek hétfőn, hozzátéve, hogy erre két nap áll rendelkezésre.

Azt, hogy a lehetőséggel kíván-e élni bármelyik jelölt, a jegyző nem tudta megmondani. Kóder László közlése szerint ha nem lesz jogorvoslat vagy ha valamelyik jogorvoslati fórum során nem születik döntés, és maradnak az egyenlő szavazatok, akkor időközi választást kell kiírni Nyírteleken.

Az Országos Választási Iroda (OVI) vasárnapi, 22 órakor közölt adatai szerint szavazategyenlőség alakult ki a polgármesterjelöltek között a Békés megyei Köröstarcsán, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszavalkon, a Somogy megyei Libickozma és Varászló településen, a Tolna megyei Grábócon, a Vas megyei Iklanberényben és Orfalun, valamint a Zala megyei Bödeházán és Csödén.

Este 11 órára kiderült, hogy a Somogy megyei Somogyaszalón és a Zala megyei Dobrin is szavazategyenlőség alakult ki a polgármesterek között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását