2024. május 7. - Gizella

Banksy komor agytorzulást kreált a Simpsonshoz

Simpson család című rajzfilmsorozathoz készített komor hangvételű előzetesével igyekezett zavarba hozni az amerikai nézőket Banksy, a közismert utcai graffitiművész.
2010. október 11. hétfő 19:21 - HírExtra
A rajzfilm legújabb, hétvégi epizódjának előzetesét készítette el a titokzatos brit művész. A szokásos vidám nyitójelenet helyett - amelyben a sárga család tagjai a nappali kanapéján sereglenek össze - a több mint húsz éve futó sorozat nézői ázsiai napszámosok keserű napjaiba nyertek bepillantást.

A nagyrészt sötét képekből megalkotott egyperces jelenetsorban több tucatnyi ázsiai munkás bukkan fel, akik őrizet mellett, föld alatti gyárban festik a Simpson családról készülő képeket. Bűzös, mérgező gázok között fiatal fiú készíti elő a rajzokat a szétküldésre. Összezúzott kismacskák szőrméjének felhasználásával készült reklámfigurákat pedig láncra vert pandák viszik a dobozolás helyszínére, ahol levágott fejű delfin nyelve nedvesíti be a ragasztószalagot.

A sajtó értesülései szerint Banksyt a komor képsorozat elkészítésére azok a hírek motiválták, amelyek szerint a filmsorozat nagy részét a jövőben Dél-Koreában fogják rajzolni.

A Simpson család öniróniájukról is ismert készítői higgadtan fogadták a jelenetsort. "Előfordul az ilyen, ha az ember alvállalkozónak adja ki a munkát" - mondta el Al Jean, a rajzfilmsorozat producere.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását