2024. május 2. - Zsigmond

Geréb Ágnes mellett tüntettek

Geréb Ágnes, a hivatásától eltiltott és október elején őrizetbe vett magyar szülész-nőgyógyász és bába szabadlábra helyezését követelte az a néhány tucat személy, aki a prágai magyar nagykövetség előtt tüntetett.
2010. október 14. csütörtök 18:50 - HírExtra
A Virág Geréb Ágnesnek elnevezésű megmozdulást a cseh civil aktivisták szervezték, olyan civil szervezetek közreműködésével, amelyek támogatják az otthonszülést. A tüntetők képviselői virágokat, petíciót és levelet adtak át a magyar nagykövetségnek, amelyben követelik Geréb Ágnes szabadlábra helyezését és az emberi jogok betartását Magyarországon.

A megmozdulás végén a résztvevők - többnyire otthon szülő fiatal anyák gyermekeikkel - virágokat adtak a petíciót átvevő Buczkó István első beosztottnak azzal, hogy azokat Geréb Ágnesnek küldik.

"Szeretnénk támogatni Magyarországot, hogy Geréb Ágnes esetében is alkalmazza, tartsa be a demokrácia szabályait. Támogatjuk mindazok törekvéseit, akik a magyar egészségügyben is elfogadottá szeretnék tenni az otthonszülést" - mondta Michaela Mrowetz pszichológus, a megmozdulás egyik főszervezője.

"Úgy látjuk, hogy Geréb Ágnes esetében a magyar hatóságok megsértik az emberi jogokat. Követeljük azok betartását" - jelentette ki Eliska Kedysová pszichológus, a másik főszervező.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását