2024. május 2. - Zsigmond

Szigorítják a dohányzási tilalmat

Spanyolországban szigorítják a dohányzási tilalmat, a módosítás legnagyobb mértékben a bárokat és az éttermeket érinti, amelyekben ezentúl a hermetikusan elkülönített helységekben sem lesz szabad rágyújtani.
2010. október 20. szerda 17:47 - HírExtra
A dohányzás korlátok közé szorítását az Európai Unió többi tagállamában hozott intézkedésekhez igazodva 2006-ban szabályozták Spanyolországban. Ebben a jogszabályban elsőként a munkahelyeken tiltották meg a dohányzást, de a 100 négyzetméternél kisebb alapterületű bárokban és a nagyobb éttermek elkülönített helyiségeiben továbbra is rá lehetett gyújtani.

A szerdai szigorítással viszont az eddigi kivételek többsége is dohányfüstmentes területnek számítana, a törvény a dohányzó szobák kialakítását sem tenné lehetővé.

A vendéglátósok szerint ezzel a döntéssel Spanyolországban 145 ezer munkahely kerülhet veszélybe, miközben az iparág ezzel együtt 10 százalékos bevételkiesésre is számít.
A szállodákban a szobák 30 százalékát tarthatják fenn a dohányosoknak, míg a kórházak, iskolák és játszóterek közelében még az utcán is tilos lesz a dohányzás.

A spanyol egészségügyi miniszter a munkájukért aggódókat azzal nyugtatta, hogy a más országokban bevezetett hasonló szigorítások sem vezettek tömeges elbocsátásokhoz, és a bevételekben sem jelentkezett jelentős csökkenés.

Ha a szigorításra tett javaslatot módosítás nélkül a spanyol felsőház is jóváhagyja, a kormány szerint az új törvény már 2011 januárjától életbe léphet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását