2024. május 17. - Paszkál

Jeongam bemutatkozik

A vasárnap esedékes Forma-1-es Dél-koreai Nagydíj alatt 55 kört tesznek meg az 5,621 km-es pályán a pilóták, ami összességében 309,155 km-t jelent.
2010. október 21. csütörtök 10:56 - HírExtra
Jeongam közel ötórányi autóútra - mintegy 400 km-re - található az ország fővárosától, Szöultól. A Koreai Nemzetközi Versenypályát a német Hermann Tilke tervezte, aki az elmúlt években több aszfaltcsíkot is megálmodott az autósport elitkategóriájának. Az aacheni szakember nevéhez fűződik a Sanghajban, Isztambulban, Szepangban, valamint a Bahreinben és Abu-Dzabiban épített pálya is. Az építés költsége meghaladta a 190 millió eurót.

A jeongami helyszínen a pilóták az óramutató járásával ellentétesen köröznek majd. A pályán 11 bal és hét jobbkanyar, valamint három hosszú egyenes szakasz található. A leghosszabb egyenes szakasz 1,2 km, ezen a részen - a szimulációk szerint - az autóversenyzők akár a 320 km/órás sebességet is elérhetik. Az egyenes után egy lassú, s nem túl meredek kanyar következik, amely komoly kihívás elé állíthatja a pilótákat.

A szakértők szerint a Dél-koreai Nemzetközi Versenypálya látványos versenyt hozhat, többen úgy vélik, a sok előzési lehetőség következtében a GP első körében izgalmas akciók lesznek.
A szó szerint szinte az utolsó pillanatban elkészült létesítményben 135 ezer F1-rajongó foglalhat helyet, lapértesülések szerint azonban eddig csupán alig több mint hatvanezer belépő kelt el a három napra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását