2024. május 9. - Gergely

Százötven háborús lövedéket találtak Nagykanizsán

Két nap alatt közel 150 darab második világháborús robbanótestet találtak tűzszerészek Nagykanizsán, az ipari parknál, de a kutatás még nem zárult le.
2010. október 23. szombat 08:23 - HírExtra
Még csütörtökön délelőtt érkezett bejelentés a nagykanizsai rendőrkapitányságra, hogy a régi 7-es út mellett, az egykori Gábor Áron laktanya - a jelenlegi ipari park - kerítésénél földmunka közben egy vélhetően második világháborús aknagránátot találtak. A rendőrök emiatt lezárták a lakott területet nem érintő helyszínt és értesítették a Magyar Honvédség Tűzszerész Szolgálatát.

A tűzszerészek a csütörtök délelőtt megkezdett mentesítés során előbb nyolc, délutánra pedig több mint 80 darab, valószínűleg a második világháborúból származó robbanótestet találtak. Ezeket megsemmisítésre elszállították a helyszínről.

Csizmazia Péter sajtóügyeletes az MTI érdeklődésére elmondta: a tűzszerészek pénteken további 66 darab lövedéket találtak, amelyeket megsemmisítésre szintén elszállították a nap folyamán.
Miután valószínűsíthető, hogy további robbanótestek is találhatók a környéken, ezért hétfőn folytatódik a kutatás, addig a nagykanizsai önkormányzat gondoskodik a terület őrzéséről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását