2024. május 2. - Zsigmond

Csontvázak egy ház pincéjében

Emberi csontvázak kerültek elő egy szombathelyi családi ház pincéjének felújítása során. A ház tulajdonosa értesítette a rendőrséget, de az elsődleges szakértői vélemények szerint a megtalált csontok ötven évnél régebbiek.
2010. október 24. vasárnap 19:30 - HírExtra
A bejelentő két évvel ezelőtt vásárolta meg a házat. Az első csontvázat a hét végén végzett felújítási munkák során találták meg a pincébe vezető lépcső alatt. Ahogy a földrétegben tovább haladtak, még 5-6 ember maradványai kerültek elő. A csontok közvetlen környezetében nagy mennyiségű elkorhadt fa - feltehetően koporsó - maradványait is megtalálták - tájékoztatott közleményében vasárnap a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ügyelete.

A csontvázak 1-2 méter mélységben, kis helyen, viszonylag rendezetten helyezkedtek el. A bűnügyi technikusok fényképfelvételeket készítettek a helyszínről, a maradványokról, az igazságügyi orvosszakértő pedig megállapította, hogy a csontok valószínűleg 100-200 évesek lehetnek, bűncselekmény gyanúja így nem merült fel.

A csontokat és egyéb maradványokat az Igazságügyi Szakértői Intézetbe szállították - fűzték hozzá a tájékoztatóban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását