2024. május 20. - Bernát, Felícia

Segítség a károsultaknak

Eddig közel 200 millió forint értékű adomány érkezett a 1749-es segélyvonalra.
2010. október 25. hétfő 19:31 - HírExtra
Az adományok majdnem egymillió SMS és telefonhívás formájában érkeztek a segélyvonalra. Az összeget a Veszprém megyei vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére közösen gyűjtik a hazai telekommunikációs szolgáltatók. Minden, 2010. október 5-től a segélyvonalra érkező hívás és SMS teljes, 200 Ft-os összegét a Magyar Vöröskereszten keresztül a bajba jutottak megsegítésére fordítják.

A szolgáltatók a beérkező összegből semmilyen költséget nem vonnak le, ezzel is támogatva a segítségnyújtást. A segítségnyújtásra továbbra is nagy szükség van, ezért a telekommunikációs szolgáltatók és a Magyar Vöröskereszt várja a 1749-es számra érkező hívásokat, és az „ISZAP” szót tartalmazó sms-eket - közölte a segélyszervezet az MTI-vel.

Az elsők között csatlakozott az Építőipari Szolidaritási Platformhoz a Nikecell Kft., mely körülbelül 100 családi ház hőszigeteléséhez elegendő mennyiségű, igen kedveszményes árú hőszigetelőanyagot ajánl fel a károsultaknak.

Az Építőipari Szolidaritási Platformhoz csatlakozott a Magyar Építőanyagipari Szövetség, a Baumit Kft., a Tondach Magyarország Zrt., a Bramac Kft., a Gutta Hungária Kft., a Mapei Kft. és a Leier Hungária Kft. is - közölte a jótékonyság kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását