2024. május 2. - Zsigmond

Fennakadást jóslotak a légiközlekedésben

A francia szakszervezetek országos tiltakozónapot szerveznek csütörtökön a nyugdíjreform ellen, szeptember óta már a hetedik alkalommal, emiatt jelentős fennakadások várhatók a légi közlekedésben.
2010. október 27. szerda 17:47 - HírExtra
A polgári légi közlekedési hatóság szerdán azt közölte, hogy a sztrájk miatt Párizsban az Orly repülőtéren a járatok felét, a Roissy-Charles de Gaulle termináljain pedig a harminc százalékát törlik. A csütörtöki fennakadások várhatóan hasonlóak lesznek a legutóbbi, október 19-i tiltakozónapokon tapasztaltakkal.

A nyugdíjreform törvénytervezetének véglegesített szövegéről az utolsó, formális szavazást még szerdán megtartja a parlament. A törvényt az alkotmánytanács kontrolja után várhatóan november közepén hirdeti ki a köztársasági elnök. A szakszervezetek azonban addig is folytatni kívánják a nyomásgyakorlást, abban a reményben, hogy Nicolas Sarkozy államfő nem írja alá, vagy pedig visszavonatja a kormánnyal a törvényt.

A sztrájkok mellett ismét több száz városban várhatóak tiltakozó felvonulások. A törvény legfőbb és leginkább vitatott intézkedése, hogy 2018-ra a jelenlegi 60 éves nyugdíjkorhatár fokozatos 62 évre emelkedik.

Az elmúlt héten elsősorban az energiaszektorban és a közlekedésben talált visszhangra a szakszervezetek sztrájkfelhívása, de a végszavazás közeledtével egyre több tiltakozó dolgozó vette fel a munkát országszerte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását