2024. május 4. - Mónika, Flórián

Felújították a művelődési központ

Százmillió forintos támogatással felújították a Borsod megyei Sajószentpéter művelődési központját; az épületet hétfőn vehetik birtokba a helyiek.
2010. november 17. szerda 09:46 - HírExtra
A beruházáshoz szükséges forrásokat az önkormányzat, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, illetve elődje, az Oktatási és Kulturális Minisztérium biztosította. A művelődési központ tájékoztatása szerint az 1920-as években épült hajdani bányász művelődési ház kívül-belül újjászületett, így a rekonstrukció révén megteremtődtek a kulturális feladatellátás korszerű feltételei.

A közönséget ezentúl modern előcsarnok, korszerű vizesblokk, felújított nézőtér várja. Az előadások színvonalas feltételeit biztosítja az új színpad, a digitális hang- és fénytechnikai berendezések, valamint a felújított öltözők.

A művelődési központ felújítása mellett a városban egyéb kulturális vonatkozású beruházások is zajlanak, így a jövő év első félévében adják át a hajdani Kossuth mozi teljes felújításával a Rendezvények Házát, a Lévay Emlékházat és Tájházat, valamint új bútorzatot kap a Városi Könyvtár gyermek részlege is.

A felújított művelődési központot hétfőn ünnepi műsor keretében adják át a város lakóinak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását