2024. május 2. - Zsigmond

Spanyolországban a kubai fogoly

Spanyolországba érkezett pénteken az a most kiszabadult kubai politikai fogoly, aki mind közül a legtöbb időt töltötte börtönben; vele együtt került száműzetésbe két társa is.
2010. november 19. péntek 17:35 - HírExtra
Adrián Álvarez Arencibia, Ramón Fidel Basulto García és Joel Torres González gépe a madridi repülőtéren landolt több mint egy tucat családtaggal együtt. A Vöröskereszt várt rájuk, amely az elhelyezésükről gondoskodik spanyolországi életük első napjaiban. A most 44 éves Álvarez 19 évesen került börtönbe az állam biztonsága elleni cselekmények és kémkedés vádjával. Basultóra 30 éves, Torresre 10 éves büntetést szabtak ki kalózkodás címén, mert elloptak egy csónakot, hogy illegálisan távozhassanak a kommunista szigetországból.

Madridba érkezésükkel 50-re nőtt az önként vagy nyomásra spanyolországi menedéket választó kubai politikai foglyok száma azóta, hogy júliusban megállapodás született a kormány és a havannai érsekség között a kiszabadulásukról. Az utóbbi három nem tartozik az úgynevezett 75-ök csoportjához, amelynek tagjait a 2003-as "fekete tavaszon" ítéltek el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását