2024. május 10. - Ármin, Pálma

Balesetek Zala megyében

Több kisebb, de személyi sérüléssel nem járó balesetet okozott a péntek estétől indult intenzív havazás Zala megyében.
2010. november 27. szombat 10:50 - HírExtra
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyelete szombaton közölte, hogy a hótól síkos utak leginkább Nagykanizsa térségében, valamint a 75-ös főúton, Bak és Zalaapáti között okoztak nehézséget az autósoknak.

A megye útjain több gépkocsi is árokba csúszott, Letenye közelében egy autós pedig felborult járművével a 70-es úton. A Magyar Közút Zrt. Zala Megyei Igazgatóságának diszpécsere elmondta: az erős havazás ellenére az éjszaka nem voltak fennakadások a közlekedésben. Folyamatosan takarították az utakat, így reggelre sem elzárt település, sem járhatatlan út nem volt a megyében.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. közlése szerint az M7-es autópályán és az M70-es autóúton szintén a havazás megkezdésétől takarították a sávokat, így Zalában sehol nem volt fennakadás a közlekedésben. Egy kisebb baleset történt, az M70-es autóúton egy kisteherautó az oldalára borult, de személyi sérülés nem történt és a forgalmat sem akadályozta az eset.

Zala megyében pénteken este először esőzés kezdődött, majd 20 óra után intenzív havazásba váltott át a csapadék, s a hajnali órákig hullott. A legerősebb havazás Nagykanizsa környékét érte, itt már este néhány óra alatt mintegy 10 centiméteres hó esett, reggelre pedig esetenként 15-20 centiméter lett a hóréteg vastagsága.

Az MTI információi szerint néhány esetben fákat döntött ki és ágakat tört le az ágakra tapadt vizes hó, és számos településen többszöri rövid áramkimaradás is tapasztalható volt. Hahót közelében egy hótoló is az árokba csúszott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását