2024. május 4. - Mónika, Flórián

MSZP: a kormány utalja át a pénzt

Az MSZP felszólítja a Fidesz-KDNP kormányt, hogy "haladéktalanul utalja át az ELI (Extreme Light Infrastructure) számára a kért támogatást, és ne hátráltassa egy országosan is, de a dél-alföldi régió számára mindenképpen kiemelten fontos tudományos projekt megvalósulását".
2010. december 8. szerda 11:58 - HírExtra
"Ahhoz már hozzászoktunk, hogy az Orbán-kormány hazudik, sikkaszt, zsarol, megfélemlít, indokolatlanul kirúg embereket, de az eddig nem volt terítéken, hogy a magyarországi tudományos társadalmat is megzsarolja, megfosztja egy kivételes projekttől, fejlődési lehetőségtől. Azzal, hogy húzzák-halasztják a Szegedre tervezett szuperlézer kutatóközpont megépüléséhez elengedhetetlenül szükséges támogatások kifizetését tulajdonképpen ezt csinálják" - írta Varga Zoltán szocialista országgyűlési képviselő az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A képviselő közlése szerint a tervek elkészítéséhez szükséges támogatást még mindig nem utalta át az Orbán-kormány, holott annak elkészítése hónapokat venne igénybe, viszont e nélkül a pályázaton el sem indulhatna Magyarország. "A projektben részt vevő csehek már májusban elküldték a pályázatukat, a románok idén adják le. Mi még el se kezdtük, mert a kormány folyamatosan halogat" - fogalmazott Varga Zoltán.

Az ellenzéki képviselő felidézte, hogy augusztusban szeptemberre ígérte az Orbán-kormány a támogatás kifizetését, októberben meg novemberre. "Most december van és még egy forintot sem küldött a magyar agyakra büszke orbáni vezetés Magyarország eddigi tudományos életének legkiemelkedőbb projektje számára" - mutatott rá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását